Meny Stäng

Utemöbler i konstrotting

Rottingmöbler

Utemöbler är ett måste för alla som har tillgång till en liten plätt mark utomhus, oavsett om det handlar om en stor trädgård, en altan eller en balkong. Det känns som om möblerna är nödvändiga för att det ska bli en riktig sommar. Och det beror förmodligen på att vi bor i ett land där en stor del av året består av kyla och mörker, och att vi av naturliga skäl då vill ta vara på den underbara, men korta, sommaren på bästa sätt.

Sommaren kan man förstås inte ta vara på genom att stanna inomhus. Helst skulle man kanske vilja flytta ut helt och hållet, men eftersom den svenska sommaren inte alltid visar sig från sin bästa sida är detta inte ett gångbart alternativ. Men, med bra utemöbler kan vi flytta ut när vädret tillåter, och vi kan njuta både av måltider, fikastunder och umgänge utomhus.

Trädgårdsmöbler är inget nytt. Vi har använt oss av utemöbler under mycket lång tid, även om utbudet inte har varit lika stort och varierat så länge. Men, redan i början av förra århundradet var det vanligt med ett bord och några stolar ute i trädgården både vid stora villor och små torp. Det finns till och med en grupp möbler i vitmålat trä, som vi kallar för torpmöbler eftersom de nästan alltid var av samma modell. Idag skulle det vara svårt att kategorisera utemöbler efter vilka som använder dem, eftersom vi köper olika möbler beroende på vad vi vill göra utomhus.

Idag delar vi mer in möblerna efter funktion, som solstolar och solsängar, vilstolar, matgrupper, cafégrupper och så vidare. Och alla modeller av trädgårdsmöbler kan finnas i både ”slott och koja”. Eller rättare sagt i både trädgårdar till stora herrgårdar och små hus. Ja, till och med på balkongen i stadens höghus. Man behöver inte ha en jätteträdgård, eller ens ett eget hus, för att kunna njuta av sommarens sol och värme, och långa ljusa kvällar.

Underhållsfria utemöbler

Du väljer förstås utemöbler efter hur du vill använda din uteplats. En solsäng eller en bekväm, ställbar solstol, är ett måste om du gillar att sitta i solen och vill bättra på solbrännan. Vill du kunna sitta ute under äppelträdet och dricka eftermiddagskaffet är en traditionell trädgårdsgrupp ett bra val. Och på altanen, eller där du vill njuta av många och långa grillkvällar i goda vänners lag kan du numera till och med möblera med en generös och bekväm soffgrupp i loungestil.

Utbudet av utemöbler är enormt, och det är oerhört varierat. Det finns massor av möbler i olika modeller, och för olika ändamål. Men, det är inte bara modellerna som är många. Idag kan du också välja mellan en rad olika material. Vilket du väljer är förstås en fråga om tycke och smak, men också en fråga om hur mycket jobb du vill lägga ner på dina möbler. Är du beredd på att olja in dina möbler inför varje säsong kan du naturligtvis välja trädgårdsmöbler av trä. Det är ett naturligt material, vilket många tycker känns ombonat och bra. Men det är också ett material som kräver omsorg och underhåll för att hålla sig fint några år.

Vill du ha möbler som kan stå ute i alla väder, och som du bara behöver torka av om de blir smutsiga, är det bättre att välja ett konstmaterial. Och vill du ha ett lättskött material som ändå ser ut som, och ger känslan av, ett naturmaterial väljer du utemöbler i konstrotting.

Konstrotting är ett av de nyaste materialen inom utemöbler. Många av dessa möbler är mycket svåra att skilja från äkta rottingmöbler med blotta ögat. Men, när det kommer till tålighet och underhåll är det mycket stora skillnader. Möbler av äkta rotting måste skyddas mot väder och vind, och om de lämnas ute under bar himmel blir de snabbt förstörda. Har du möbler av konstrotting behöver du över huvud taget inte bekymra dig över vädret. Till dessa stolar, fåtöljer och soffor kan du köpa dynor som är tillverkade av vattenavstötande tyg, vilket betyder att du inte ens behöver ta in dynorna när det kommer en regnskur.

Konstrotting både för uterum och altan

Tack vare att konstrotting är ett så tåligt material kan du möblera med snygga och bekväma möbler både i uterummet och på uteplatsen under bar himmel. Tidigare har man haft ett mycket begränsat utbud av möbler att välja på för den oskyddade uteplatsen och altanen. Att kunna inreda med en mysig och läcker soffa ute på trappen eller den oskyddade uteplatsen har tidigare bara varit en dröm. Idag kan du förverkliga drömmen, och du är inte längre begränsad i ditt val av möbler. Så länge du ser till att välja rätt material kan du möblera och inreda ute precis som du vill.

Med det nya materialet konstrotting kom en massa helt nya utemöbler ut på marknaden. Loungemöbler, divansoffor och andra sköna och lyxiga möbler har tidigare inte funnits i något större utbud för utomhusbruk. Och de få som funnits har knappast varit avsedda för vanliga människor med vanliga bankkonton. Idag kan både du och jag inreda vår uteplats med möbler som andas både lyx och elegans.

Men, det är inte bara i soffor och soffgrupper vi hittar det snygga och praktiska materialet konstrotting. Materialet finns också i både matgrupper och enklare cafémöbler, samt i separata möbler för olika ändamål. Så även om du bara behöver ett bord och ett par stolar att äta semesterns frukostar vid så kan du välja konstrotting, och få möbler som du inte behöver sköta om, men som ändå håller sig lika fina år efter år.

Det största utbudet av utemöbler i konstrotting hittar du här på internet. Här finns oftast också de bästa priserna. Webbutiker har ju ofta inte lika höga kostnader för exempelvis lagerhållning som de fysiska butikerna och kan därför hålla en lägre prisbild. Dessutom kan man nästan alltid hitta kampanjer och erbjudanden där man kan köpa sina konstrottingmöbler till extra förmånligt pris. På nätet kan du också köpa utemöbler året om och behöver inte tänka på om det är säsong.