Meny Stäng

Guide – Så kommer du över billigare utemöbler

100-12-19971_1Utemöbler gör förstås uteplatser betydligt trevligare och mysigare, men samtidigt är detta inte de mest nödvändiga och viktiga möblerna för många. Det är därför inte så förvånande att det är ganska vanligt att man helst inte betalar allt för mycket för utemöbler, utan försöker hålla kostnaderna nere, för att man ska kunna spendera merparten av sin inredningsbudget på annat, som man tycker är viktigare. Men hur gör man egentligen rent praktiskt för att lyckas med detta? Här kommer några förslag:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av utemöbler

Handla i lågprisbutikerna

Det finns nämligen gott om butiker och varuhus med inrednings- och möbelinriktning som är lite billigare, och många av dessa har även vissa utemöbler i sitt sortiment. Exempel på sådana butiker och varuhus är bl.a.: IKEA, Rusta och Jysk, men det finns även en del andra, liknande företag du kan handla av. Fördelen med att handla av dessa företag är att deras priser är betydligt mer plånboksvänliga än de vanliga butikernas. Så besök gärna denna typ av butiker om det bara finns där du bor!

Piffa upp möblerna med billiga accessoarer

100-22-23695_1Det finns nämligen gott om relativt billiga accessoarer att köpa till dina nuvarande utemöbler för att piffa upp dem lite, om detta kan vara aktuellt för dig. Exempel på accessoarer du kan skaffa är bl.a. kuddar, dynor, överdrag och bordsdukar, men även annat kan vara aktuellt, beroende på vilka utemöbler det är du har idag. Även om detta förstås kostar en slant, blir det i regel ändå billigare än att köpa helt nytt.

Renovera och gör om möbler du redan har

Detta är ett bra tips för dig som är lite händig och pysslig av dig. Genom att slipa, betsa, måla och så vidare kan man nämligen ofta åstadkomma riktiga under. Så ta en titt på dina utemöbler för att avgöra om inte detta skulle kunna vara möjligt för dig!

Köp begagnade utemöbler

Detta säljs nämligen på en hel del ställen, och självfallet blir det billigare att köpa begagnat än att köpa helt nytt. Kolla bl.a. in loppisar, annonsmarknader på nätet samt annonser i lokaltidningen.

Shoppa utemöbler på nätet

Nätshopping hjälper ju till att hålla kostnaderna för det mesta nere, och utemöbler är inget undantag. Eftersom nätbutikerna har betydligt lägre omkostnader för sin drift av butiken, kan de även ta ut lägre priser än en vanlig butik. Så dra nytta av detta genom att hitta dina nästa utemöbler online!