Meny Stäng

Balkongmöbler

En balkong kan vara rena paradiset. När det blir vår och sommar är det många som drömmer om eget hus, eller kanske snarare en egen liten täppa. Man vill kunna sitta ute och fika och ta vara på solen och värmen efter en lång och kall vinter. Men alla har inte möjlighet att, eller kanske inte ens vill, skaffa sig ett hus med trädgård. Har man en balkong kan man lika gärna skapa sitt sommarparadis där. På så sätt kan man få njuta både soliga dagar och långa ljusa kvällar utomhus utan att behöva slita med gräsklippning och ogräsrensning.

Rekommenderade balkongmöbler

balkongmöbler

Många tror att balkongen är för liten att inreda till ett eget sommarparadis, och man har för den skull nöjt sig med att ställa ut ett par stolar för att kunna ta med sig kaffekoppen ut de vackraste sommardagarna. Och visst är det skönt att njuta eftermiddagsfika utomhus. Men, man kan utnyttja sin balkong betydligt bättre än så, och man har faktiskt möjlighet att flytta ut en hel del av vardagsaktiviteterna även om man ”bara” har en balkong som sin plats i den gröna.

Möblera smart

Allt fler upptäcker också möjligheterna, och det blir allt vanligare att möblera sin balkong för både mysiga stunder, måltider och umgänge. Det går till och med att odla på balkongen om man inreder på ett smart sätt. För det finns väldigt få balkonger som är så små att de inte går att inreda och möblera. Tricket är att tänka smart och använda sig av möbler i mindre format. Smart tänkande kan, till exempel, vara att använda sig av flexibla eller multifunktionella möbler, så att man får ut så mycket som möjligt av de möbler man använder på balkongen. och här har man god hjälp av det stora och varierade utbudet av utemöbler som tillverkas speciellt för balkonger och små utrymmen.

Balkongmöbler är utformade helt och hållet med tanke på det begränsade utrymme man oftast har på en balkong. Och balkongmöbler idag är inte enbart ett möbelset bestående av ett par nätta stolar och ett litet bord. En grupp som de flesta förknippar med balkongmöbler, och som givetvis är en smart lösning om man vill kunna njuta av en frukost ute i morgonsolen, eller dricka sitt eftermiddagskaffe ute. Ett så kallat balkongset är alltså inte att förakta, det är bara det att det finns så många möjligheter att möblera en balkong att man inte behöver låsa sig vid en komplett sammansatt grupp.

När man möblerar en liten yta, som till exempel en balkong, måste man alltså tänka lite annorlunda än när man inreder ett större rum, eller en rymlig uteplats. Det gäller att välja de rätta möblerna och att utnyttja den givna ytan på bästa sätt. När du inreder din balkong får du förstås först och främst utgå efter balkongens storlek, men det är också bra att fundera på hur du vill kunna använda din balkong.

Hur vill du använda balkongen

Eftersom balkongen ofta är för liten för att samla vännerna till sköna grillkvällar på inreder man oftast med fokus på hur man själv ska kunna njuta av sommaren bäst. Därför är balkongset ett bra alternativ eftersom det ger plats för en eller två personer att äta och fika ute. Men, kanske vill du kunna sitta ute och sola, eller njuta av en god bok under långa ljusa sommarkvällar. Och då kan det vara bättre att möblera med ställbara stolar, som både kan användas som matstol och vilstol. Ställbara stolar och andar möbler som kan användas på olika sätt är ett bra sätt att utnyttja en begränsad yta maximalt.

Stolar som går att fälla ihop är också mycket praktiska utemöbler för balkongen. De ger dig möjlighet att möblera efter dina egna, personliga, behov till vardags, men också att kunna fixa fler sittplatser om du får besök. Det finns många både snygga och praktiska stolar som går att fälla ihop när man inte använder dem, och som tar liten plats där de förvaras hopfällda. Dessa fungerar alldeles utmärkt till balkongen.

Skapa ett eget sommarparadis

Vill du skapa ett eget sommarparadis finns det andra balkongmöbler som kan förvandla en trist balkong till en riktig oas. Konstrotting är ett material som är mycket hett just nu när det gäller utemöbler. Möbler i konstrotting är mycket lika rottingmöbler till utseendet, men är helt underhållsfria och tål att stå ute i alla väder. I denna grupp av utemöbler finns det många olika modeller, från sköna fåtöljer som påminner om mormorsmodeller av korgstolar till sköna, generösa soffor. Hart du en liten balkong är kanske inte en stor loungesoffa ett bra alternativ, men det finns gott om bekväma sittmöbler i konstrotting även för den lilla balkongen. det går också att köpa dynor i vattenavstötande material, så att du inte behöver ta in, eller skydda, dynorna så fort det drar ihop sig till regn.

Ofta har man också en mer skyddad miljö på en balkong än på en uteplats under bar himmel. Det gör att man också har större valfrihet när det gäller material. Kanske har du en skyddande balkong ovanför, eller så är balkongen infälld i fasaden och skyddas på så sätt mot både regn och vind. Hur din balkong ser ut, och i vilket läge den finns, är förstås sånt som påverkar hur du vill, och kan, utnyttja balkongen. en balkong i rent söderläge kan lätt bli lite för het mitt på dagen, men blir en underbar uteplats när kvällen kommer, till exempel.

Utemöbler till balkongen online

När vintern släpper taget och sommaren närmar sig vaknar det svenska folket till. Då gäller det att snabbt få ut utemöblerna och göra i ordning för sommarlivet som naturligtvis innebär vistelse utomhus. Det är nu alla ger sig ut i butikerna för att köpa möbler till balkongen och uteplatsen. Och detta resulterar snabbt i att butikernas hyllor och lager snart gapar tomma. Vill du kunna välja möbler ur ett riktigt stort sortiment rekommenderar vi därför att du tittar på balkongmöbler här på nätet. Här kan du dessutom köpa möblerna året om och kan fixa dina möbler innan rusningen börjar.