Meny Stäng

Höj och sänkbart konferensbord

Du har säkerligen hört talas om skrivbord som du kan sänka och höja efter önskemål, men visste du att det även finns höj- och sänkbara konferensbord? Idag är det väldigt vanligt att man väljer denna funktion till sitt konferensbord, för att på så sätt kunna utforma stående möten och mötesrum. Fördelarna är många. Med ett höj- och sänkbart konferensbord kommer du till exempel att kunna variera din position, för att på så sätt arbeta mer ergonomiskt.

En annan fördel med ett höj- och sänkbart konferensbord är att du kommer att kunna hålla längre möten. Att sitta ner under många timmar gör vem som helst trött, seg och okoncentrerad på det som sägs. När vi står upp kommer kroppen per automatik att ändra ställning ett flertal gånger. Det ökar blodcirkulationen och gör att du, såväl som deltagarna, håller sig alerta.

Att tänka på

Vad är det då som du ska tänka på när du ska köpa ett konferensbord som är höj- och sänkbart? Här kan man nästan ha precis samma tankar i åtanke som när man ska köpa ett skrivbord med samma funktion.

Hur ser mekaniken ut? – Det är väldigt vanligt att glömma bort att titta på mekaniken, men det är en av de viktigaste sakerna att ha i åtanke. Du behöver säkerställa att du skaffar dig ett konferensbord där man har använt sig av påkostad och högkvalitativ mekanik. Det förhindrar problem med att bordet t.ex. fastnar. Glöm inte heller att se efter vilket underhåll mekaniken kommer att kräva.

Vilken garanti kan du få? – Se till att du köper ett konferensbord som har en så lång garanti som möjligt. Detta är extra viktigt när du väljer ett bord med en höj- och sänkbar funktion. Det finns risk att mekaniken eller bordet i sig kan gå sönder och då är det såklart skönt att ha något att luta sig emot. Se till att du jämför garantierna mellan företagen lika intensivt som du jämför priserna.

Bordets design och storlek – Idag finns det mängder med olika konferensbord med höj- och sänkbar funktion. Det betyder att du kommer att hitta ett i precis den design som du önskar. Köp således inte det första bästa alternativet, utan ha is i magen och sök tills du hittar en som faller dig i smaken. Se till att du även funderar på storleken på bordet. Kommer bordet att rymmas i konferensrummet och hur många ska kunna få plats kring det?

Hos webbutiken www.azdesign.se hittar du snygga konferensbord, de har även ett stort sortiment av fällbara stolar till bästa pris. Detta är stolar som klarar av de höga krav som ställs vid offentlig miljö. Du kan snabbt och enkelt ta fram och plocka bort dina konferensmöbler då stolarna är fällbara.