Meny Stäng

Att anordna en kräftskiva utomhus

kräftskiva

Det börjar närma sig den tiden på året då det känns som att alla anordnar kräftskivor. Har du någon kräftskiva inplanerad? Inte? Då kanske du vill ändra dig, och ordna en trots allt. Det behöver inte vara svårt, det behöver inte bli dyrt, och det ger dig ett extra tillfälle att umgås med släkt eller vänner. En stor fördel med just kräftskivan är dessutom att du kan ha den utomhus. Men vad är det då du bör tänka på, för att det ska bli en lyckad tillställning?

Se till att kräftskivan kan bli av även om vädret sviker

Det första du bör tänka på är att det är svårt att gissa sig till hur vädret ska bli. Visst går det att följa väderprognoser, men de flesta har nog märkt att dessa kan ändras. De kan dessutom ändras i sista stund ibland. Du vill naturligtvis inte bli tvungen att ställa in din kräftskiva enbart på grund av lite regn, eller svala vindar. Därför är det viktigt att du har en plan som gör att tillställningen kan bli av även om ni skulle ha otur med vädret. Ett sätt att lösa det är genom att ha en plan A och en plan B. Om vädret visar sig från sin bästa sida kan du välja att ha kräftskivan ute i trädgården, under bar himmel.

Skulle det i stället bli regn och rusk, kan ni sitta på verandan under tak. På så sätt har du en plan för alla eventualiteter. Ett annat alternativ är att direkt planera att kräftskivan ska hållas antingen på verandan, där det finns tak och vindskydd, eller i ett partytält. Ett sådant kan antingen köpas in i förväg, eller hyras enbart för just detta tillfälle. Tänk också på att augustikvällar ibland kan bli ganska kyliga. Det kan därför vara en god idé att låna, hyra eller köpa infravärmare som kan skapa värme om det behövs.

Välj produkter som tål att vara ute

När du väl har kommit fram till vart kalaset ska hållas börjar det bli dags att se över detaljerna. Har du tänkt använda vanligt porslin eller engångsprodukter? En god idé kan faktiskt vara att använda engångsprodukter. På så sätt slipper du tänka på disk, och du behöver heller inte stå och skrapa av alla kräftskal innan tallrikarna ska diskas. Det är bara att slänga allt, vilket gör att du sparar tid, och i stället kan umgås med dina gäster. När du dukar är det dock viktigt att tänka på att det kan börja blåsa, även om platsen delvis är vindskyddad. Genom att placera små dekorationer på varje tallrik, kan du undvika att tallrikarna blåser i väg.

Om du vill förbereda några dagar i förväg, är det också en god idé att säkerställa att alla produkter du dekorerar med tål att vara utomhus. På så sätt kan du undvika att de hinner förstöras eller bli fula innan det är dags för själva kräftskivan. Tänk också på att ballonger kan krympa om du blåser upp dem i förväg. Det kan därför vara bra att spara dessa till kvällen innan, om du nu har tänkt dekorera med ballonger.