Meny Stäng

Höj och sänkbart skrivbord

Höj och sänkbart skrivbord

Har du börjat jobba från hemmakontor, och är i full färd med att välja kontorsmöbler? Då bör du lägga stor vikt vid att välja en kontorsstol och ett skrivbord som är framtagna med ergonomi i fokus. Många typer av arbeten innebär en hel del stillasittande. Försök att dra ned på tiden som du sitter ned. Genom att välja ett skrivbord som kan höjas och sänkas kan du växla mellan att stå och sitta. Det är betydligt bättre för din kropp och för ditt välmående.

Så hittar du det bästa skrivbordet

När du väl har bestämt dig för att köpa ett höj- och sänkbart skrivbord har du kommit en bit på väg mot ett bättre hemmakontor. Du har dock en hel del beslut kvar att fatta. Det finns nämligen gott om skrivbord av den här typen, vilket gör att du måste komma fram till vilket som är det rätta för dig. Här finns det flera aspekter att tänka på, och frågor du behöver besvara.

Hur stor yta behöver du?

Den första frågan du behöver ta ställning till är hyr stor yta du behöver. Har du flera skärmar som ska få plats? Eller har du kanske bara en skärm, men en riktigt stor sådan? I så fall behöver du ett relativt stort skrivbord, så att såväl skärmar som annan utrustning får plats. Du kanske även behöver fri yta som du kan använda för att anteckna, göra beräkningar eller andra arbetsuppgifter. Det kan förstås lika gärna vara så att det enda du behöver för att kunna utföra ditt arbete är en laptop och ett block med post it-lappar. I så fall räcker det troligtvis med ett ganska litet och nätt skrivbord. Du behöver naturligtvis även ta hänsyn till hur stor golvyta du har att förhålla dig till, men se till att du väljer ett skrivbord som är tillräckligt stort för all din utrustning. Det kommer förenkla vardagen för dig rejält. Även om du vill ha ett höj och sänkbart skrivbord har du gott om valmöjligheter. Precis som andra skrivbord finns även dessa i gott om olika storlekar.

Hur stor yta behöver du?

Är design viktigt för dig, och hur vill du i så fall att skrivbordet ska se ut?

En annan fråga som du bör ta ställning till innan du köper ett arbetsbord, är hur du vill att skrivbordet ska se ut. Du kanske inte bryr dig om design över huvud taget, och då blir det här inte fullt lika viktigt. Men det kan lika gärna vara så att du är väldigt intresserad av heminredning, och vill skapa en stilren plats även på hemmakontoret. Då kan design och utseende ha desto större betydelse. Ta gärna en titt på olika skrivbord av den här typen, och fundera över vad som passar bäst in på just ditt hemmakontor. Kom också ihåg att förhålla dig till de andra kontorsmöbler du valt ut. Kanske vill du skapa en så enhetlig stil som möjligt. Även om du inte bryr dig så mycket om inredningsstil, vill du förmodligen välja ett skrivbord som du gillar, så ta dig tid att jämföra olika möbler i den här kategorin.