Meny Stäng

Fördelar med en solvagn på uteplatsen

Det här med att ha en solvagn eller solsäng på uteplatsen kan aldrig vara fel. Om du har en inglasad uteplats där det inte regnar in, tar du bara på något som tar emot fukt på natten eller om det regnar. Har du däremot en öppen uteplats, är det bäst att köpa en solvagn i ett material som tål regn och fukt. Ha gärna en plastlåda där du kan lägga ner dynor med mer i.

Vad du kan göra en skön sommardag

Tänk dig en skön och varm sommardag, du är ledig och vill bara ta det lugnt. Varför inte ta med dig något kallt att dricka, en bok eller en talbok? Så skönt att bara ligga där på solvagnen och bara njuta, det är något som alla behöver ibland. Hämta ny energi, rensa tankarna, kanske lyssna på lugn musik istället för att läsa. Du väljer givetvis själv vad du vill göra, det viktigaste är att du bara ligger där på din solvagn och inte gör någonting mer än du behöver.

Olika material och modeller

Det finns många olika material och modeller att välja mellan, så en solvagn som passar dig finns alldeles säkert. De finns i plast, rotting eller konstrotting och trä. Du kan välja mellan fasta ben eller hjul istället för ben baktill, då kan du smidigt flytta vagnen. Det finns även vagnar med solparasoll att köpa och det kan vara bra om din uteplats har stark sol hela dagen.

Nu behöver du inte bara ligga där och softa, utan du kan sitta på den och dricka kaffe eller te, äta glass eller något annat som inte riskerar att bilda fula fläckar på dynan. Om du nu vill äta något som spagetti och köttfärssås som kan ge fula fläckar, kan en vaxduk eller en plastsäck att lägga på vara bra. Det finns nog bara fördelar med att ha en härlig solvagn på uteplatsen, där du kan hämta andan efter en dag på jobbet.