Meny Stäng

Njut av sommaren på en härlig terrass

Uteplatsen blir lite extra speciell under sommarhalvåret och därför är det viktigt att den är ordentligt möblerad. Oavsett om du har en mindre uteplats eller en stor terrass bör du se till att du har de rätta förutsättningarna för att kunna njuta av sommaren.

Som husägare har du mycket att tänka på med ditt hus, men under sommarhalvåret är det främst uteplatsen som hamnar i fokus. En uteplats kan bestå av en mindre yta som bara rymmer några få möbler, eller en större uteplats som kräver ett större möblemang för att bli en trevlig plats att vistas på.

Om du ska bygga nytt Attefallshus från Modulhus, kan du oftast beställa en altan eller terrass i samband med att du beställer ditt hus. På så vis kan uteplatsen skräddarsys efter ditt Attefallshus.

Attefallshus Maria
Attefallshus Maria från Modulhus.se

Uteplatsen – ditt egna paradis

En uteplats ska vara platsen där du kan känna dig som hemma och slappna av – utomhus. Därför är det viktigt att det finns sittplatser och möjlighet att äta eller att bara vara. Att inreda en terrass kan ibland vara svårt. Oftast vill man få plats med mycket på terrassen, skapa en hemtrevlig miljö och göra den så funktionell som möjligt. Mindre uteplatser, som exempelvis en balkong, ger inte utrymme för kreativitet och valfrihet som en stor terrass gör. Balkongen behöver oftast bara ett bord, några stolar och ett par blomkrukor för att bli komplett, medan en terrass kräver mer planering för att kännas som en mysig och trevlig plats att vara på.

Attefallshus Sugi Ban från Modulhus.se
Attefallshus Sugi Ban från Modulhus.se

Målet med din uteplats bör vara att den ska få dig att vilja gå dit och att du alltid ska vilja vistas där så mycket som möjligt. Där ska du vilja vara själv när du behöver återhämtning, eller vilja spendera tid med nära och kära.

Ordna uteplatsen för dina behov

När man ska möblera och inreda en plats i sitt hem, är det viktigt att alltid utgå ifrån sina egna och specifika behov. Det gäller även när du ska inreda din uteplats. Fundera över följande: Är du en person som spenderar mestadels av tiden ensam? Eller är du den som alltid bjuder hem gäster på helgerna? Vill du kunna använda uteplatsen under alla årstider eller räcker det med sommaren?

Trivs på terassen

När du funderat ut hur du är som person kan du inreda din terrass eller uteplats efter det. Är det viktigt att kunna utnyttja uteplatsen året runt kan det vara bra att glasa in den eller bygga skyddande väggar och tak till den. En värmekälla kan vara behövlig för att göra den lite extra beboelig under årets kalla perioder. Annars kan ett parasoll räcka, för att skydda mot regn och sol.

Möblera på ett sätt som är estetiskt och funktionellt. Köp bara möbler som du vet kommer användas så de slipper ta upp onödigt med utrymme. Se gärna till att göra terrassen mindre kal och grå med hjälp av färgglada blommor. Det gör stor skillnad att inreda med blommor för att få en uteplats eller terrass att bli mer hemtrevlig.

Om du använder Modulhus.se som din husleverantör kan du passa på att skräddarsy din terrass så du får den precis som du vill ha den innan ditt hus levereras. Välj exempelvis terrassen i söderläge eller där solen kommer vara mest, så att du får störst nytta av den.