Meny Stäng

Tips för att förvara dina dynor

För de som har lyckan att ha en egen uteplats är det vanligt att man har olika typer av möbler. Dessa möbler kan kallas för utemöbler och kan göra det där lilla extra för att man ska trivas ännu bättre på sin uteplats. I Sverige vill vi gärna vistas utomhus när vädret tillåter, och vi gör det så länge vi kan. För att vi ska känna oss bekväma att vara utomhus och sitta på utemöbler finns det särskilt framtagna dynor. Med hjälp av dynor kan vi sitta bekvämt under hela kvällen. Men även sommarkvällar tar slut och vädret kan växla snabbt. Då behöver vi ta undan dynorna eftersom att de är gjorda av tyg. I den här artikeln kommer du därför att få några tips på hur du bäst förvarar dina dynor.

Tvätta dynorna innan

Efter en förhoppningsvis lyckad och varm sommarsäsong kan det vara bra att tvätta dynorna innan förvaring. Det är särskilt viktigt att du tvättar dem ifall du har spillt matrester eller andra vätskor eftersom att de kan börja mögla under tiden du förvarar dem om de inte tvättas innan. Sedan är det givetvis bra att låta de torka ordentligt innan du förpackar och förvarar dynorna för vintern.

Utomhus

Det går bra att förvara dynorna utomhus. Det finns ett flertal vägar att gå för att förvara dina dynor där. Det finns till exempel bra förvaringsboxar som är framtagna med dynor i åtanke. Dessa boxar kan förvaras på din uteplats. Fördelen med den typen av förvaring är att du snabbt och enkelt kan lägga undan dina dynor när vädret plötsligt ändrar om. Det finns överdrag att köpa till boxarna om du vill förvara dem utomhus över vintern. När du förvarar dina dynor utomhus tar de inte heller upp någon plats inomhus. Ett annat sätt är att förvara dynorna i uthuset eller liknande om du har något sådant.

Inomhus

Ett annat vanligt sätt att förvara dynorna är inomhus. Som vi nämnde i det förra stycket kan du till exempel förvara dina dynor i ett uthus eller i en källare. Du kan skaffa någon typ av förvaringsbox eller lägga ner dem i en låda. Men det är också vanligt att man lägger ned dem i en påse. Något som är viktigt att komma ihåg är att påsen måste vara tät. Annars finns risken att dynorna blir skadade eller drabbade av ohyra. För att minska risken för ohyra ska du helst förvara dynorna högt upp. Till exempel på en hylla långt ovanför marken. Du ska aldrig lägga dynorna oskyddade på marken om du är rädd om dem.

Så, för att summera. Investera gärna i bra boxar eller lådor och förvara dina dynor där. De ska helst förvaras torrt och högre upp.