Meny Stäng

Segla i Kroatien

Segla i Kroatien

Drömmer även du om att uppleva ett seglingsäventyr i Kroatiens underbara skärgård? Kroatiens skärgård med vita stenkullar och turkosblått vatten är en oförglömlig upplevelse. Du kan välja att segla med skeppare och besättning eller på egen hand. Om du väljer att segla med besättning så tar de hand om dig under hela resan. Det är ett fantastiskt sätt att resa, där ingen tidigare seglingserfarenhet krävs.

De tusen öarnas land

Det har blivit mycket populärt att segla i Kroatien under de senaste åren. Det förstår man själv när man väl har varit och upplevt Kroatiens skärgård. Ofta kallas Kroatien för de tusen öarnas land. De som har räknat antalet öar uppger att det är 1244 stycken. Av dessa är 67 stycken öar bebodda. Här kan du läsa om några av de öar du kan segla till:

Korcula – med vackra sandstränder

En grönskande ö med många vinodlingar. Korcula stad är en underbar medeltidsstad med mycket intressant att ta del av. Om du gillar sandstränder så hittar du flera på Korcula, framförallt vid byn Lumbarda. Om du vill dyka i kristallklart vatten ska du bege dig till vela Luka.

Hvar – populär ö med doft av lavendel

En av de mest populära öarna i Kroatien. Hit åker många som älskar att festa och ön bjuder på ett rikt nattliv med en hel del trendiga barer och nattklubbar. På ön finner du många medeltida byggnader och på ön växer stora rosmarin- och lavendelfält (Hvar är världskänd för sin lavendel) och den ljuvliga doften av lavendel känns över hela ön.

Krk – uppskattas av barnfamiljer

Ön med det svåruttalade namnet Krk är populär framförallt bland barnfamiljer. På öns sydvästra kust hittar du en lång, vacker stenstrand med otroligt klart och turkost vatten. Här har du ett härligt bad och om du uppskattar snorkling så ger det turkosa vattnet en fantastisk upplevelse. På Krk finns det även långa cykelvägar, så passa på att hyra ett par cyklar och upptäck ön på egen hand.

Brac – vacker natur, känd för sin kalksten

Om ni uppskattar vacker natur ska ni lägga till vid Brac. En underbar ö med som helt klart är värd att undersöka lite närmare. 2014 spelades julkalendern (Piratskattens hemlighet) in från Brac. På Brac bryts även välkänd kalksten som använts både till byggnation av Vita huset samt till det Kungliga Slottet i Stockholm.

Vackra segelbåtar

Mljet

En vacker ö, här växer mängder med pinjeträd och ekar. Mljet är en nationalpark, och här finns stora sjöar med saltvatten som har unika korallrev. Du kan vandra eller cykla på ön för att uppleva de vackra sjöarna med sina korallrev. Benediktinerna grundade på 1100-talet ett kloster (Mariaklostret) som ligger på en ö i saltvattenssjön Veliko Jezero. Vi kan rekommendera dig ett besök där om du stannar till vid Mljet.

Upplev det kroatiska köket

När du är ute på seglats i Kroatien kan du stanna till vid olika hamnar, och göra besök vid någon av alla byars restauranger. Vi rekommenderar att du besöker en Konoba – som är en traditionell kroatisk restaurang. Där serveras vällagad husmanskost till humana priser.

På menyn finner du både färsk fisk, kött och skaldjur. Även pizza och pasta finns att tillgå. Något som rekommenderas är Cevapcici – som är köttfärsrullar serverade i Lepinja (ett slags luftigt bröd, typ pitabröd). Köttet och brödet äts tillsammans med grönsaker och Ajvar Relish.

Vi hoppas att du tar möjligheten att segla i Kroatien inom en snar framtid.