Meny Stäng

Tips inför poolbygget

Tips inför poolbygget

Har du bestämt dig för att bygga en pool i trädgården finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Först rekommenderas det att du tar en titt på din ekonomi och skapar en budget, precis som vid andra större projekt. På så sätt får du en tydligare bild över vad du har råd med och inte, eller om du skulle behöva ansöka om ett lån. Sedan är det dags att välja vilken pool du vill ha. Vid val av pool måste du dock ta en noga titt på din trädgård. Det är nämligen trädgårdens förutsättningar som ofta avgör vilken pool som kommer passa bäst.

Anlita företag eller bygga själv?

Du som har kunskapen om hur du bygger en pool kan självklart göra en hel del av arbetet själv. Du som däremot saknar kunskapen och erfarenheten bör leta efter ett företag som kan hjälpa dig. Om du ska bygga en pool i Stockholm kan du ta kontakt med Poolgiganten. Även om du bestämmer dig för att bygga själv kan de hjälpa dig med tips och råd angående din nya pool. Skulle du vara osäker på vilken som passar bäst i din trädgård kan Poolgiganten komma på besök och hjälpa dig att välja rätt pool. De har ett stort utbud av alla möjliga pooler vilket gör att de kan hjälpa dig hitta den allra bästa för dig och din trädgård.

Vad kostar en pool?

Vad hela projektet kommer kosta beror på en rad olika saker. Det bror på vilken typ av pool du väljer, hur stor den ska vara och hur mycket markarbete som krävs. Skulle du välja en pool som placeras i marken måste du nämligen gräva en hel del vilket kan kosta en del. Men om du väljer en pool som placeras uppe på marken blir det ofta lite billigare. Dock brukar dessa pooler inte se lika bra ut.

Vad kostar en pool?

Kostnaden kan även variera lite beroende på om du väljer att bygga själv eller anlitar professionella till att utföra bygget. Om du är osäker på vad allting kommer kosta kan du kontakta Poolgiganten, eller ett annat företag, och begära en offert. Där beskriver du sedan dina önskemål och de återkommer med tips om hur detta kan uppnås samt ett ungefärligt pris.

Olika pooltyper

  • Glasfiberpool – Det här är en pooltyp som är bland de populäraste. Det beror på att den byggs inte på plats, utan den anländer när den är färdig. Det är bara att sänka ner den där den ska vara. Dock rekommenderas inte en glasfiberpool ifall du bor där grundvattennivån är högre.
  • Thermopool – Funderar du på att mura samman en pool eller göra en gjuten är en thermopool ett bra alternativ. Denna pool har en konstruktion som byggs samman av en typ av block som ger både bra isolering från marken runt omkring samt ger en väldigt stabil grund.
  • Stålpool – En tredje populär pooltyp är stålpoolen. Den är lite dyrare jämfört med de andra alternativen men de flesta anser att den är värd priset. Det beror bland annat på att den är enkel att ta hand om samt att installera. Men eftersom den är tillverkad av stål finns det en risk att den blir angripen av rost.
  • Träpool – Träpoolen är, som stålpoolen, ett rätt flexibelt alternativ. Nackdelen med denna är att den inte kommer klara sig lika länge som pooler som består av stål eller är gjutna. Eftersom den byggs i trä finns nämligen chansen att den börjar ruttna efter en viss tid.