Meny Stäng

Vad är fördelen med att skaffa och ha loungemöbler utomhus i sommar?

Att ha loungemöbler utomhus på sommaren.

Så fort vårvindarna börjar blåsa och det börjar torka upp börjar vi drömma om sommar och sköna utevistelser. Sommaren hägrar med alla äventyr och resor som vi planerar. Även om de svenska somrarna kan vara nyckfulla så är det ändå de varma sommardagarna och kvällarna vi ser framför oss när vi börjar planera. När det börjar bli varmare vill vi vara ute mer och det är då sommarmöblerna plockas fram.

Semestra på hemmaplan

Sommaren 2020 var ett konstigt år då vi tvingades ändra våra invanda mönster och vanor. Ordet ”hemester” förekom allt oftare (ha semester på hemmaplan) och vi vistades hemma mer än vad vi någonsin har gjort förut. Hemmiljön blev viktigare då vi visste att det var där vi skulle tillbringa vår sommar. Mycket tid och pengar investerades i nya verandor och uppfräschade trädgårdar och behovet ökade av sköna utemöbler. Snart är det dags att inhandla årets möbler för sköna stunder i dina smultronställen på hemmaplan.

Vi vet inte hur sommaren 2021 kommer se ut, förutom att även denna sommar kommer bli annorlunda. Så lika bra att satsa på en skön hemmiljö som du kommer trivas i!

Loungemöbler

De senaste åren har det kommit alltfler loungemöbler utomhus i var mans trädgård. Från att mest ha funnits på uteserveringar har de nått våra trädgårdar och altaner. En mysig grupp att slå sig ned i och njuta av både varma och kalla stunder under den svenska sommaren.

En loungegrupp inbjuder till häng och är en naturlig samlingsplats för både familj och vänner. När vi fortfarande ska hålla avstånd är det bra med loungegrupper som har flera olika delar. På så sätt kan du hänga och umgås på ett coronasäkert sätt i sommar.

Snygga Loungemöbler från Parasoll utemöbler
Snygga Loungemöbler från Parasoll utemöbler.


Varför inte koppla av i dessa loungemöbler från Parasoll utemöbler?

Från cafémöbler till soffhäng

Loungemöbler går att hitta i olika storlekar och konstellationer. Du kan hitta möbler som passar både för den mindre balkongen och den större uteplatsen. På balkongen kan det passa med en mindre soffa eller nätta stolar och bord. Har du en stor trädgård eller många uteplatser kan du kanske ha flera olika grupper med loungemöbler. Bord och stolar för grillkvällarna och sköna soffor och fåtöljer för att bara relaxa och ta det lugnt.

Olika sorters möbler kan dela upp en trädgård i olika rum och få den att kännas större eller bli mer praktisk. Om ni är många i familjen behövs det kanske olika grupper för olika åldersgrupper. Föräldrarna har sin hörna och barnen/tonåringarna en egen. Kanske tillhör du dem som jobbar hemma och vill ha en hörna där du både kan sitta och jobba och njuta av den svenska sommaren på samma gång.

Utesoffan

En utesoffa kan vara den perfekta möbeln när du vill koppla av. Istället för att ligga inomhus får du frisk luft, kan höra vinden i träden och fåglarnas kvittrande. Några sköna kuddar, en varm filt och en bra bok och du kan spendera många sköna timmar i din loungesoffa. Avkopplande hörnor i trädgården eller på uteplatsen suddar ut gränsen mellan ute och inne och du har helt plötsligt en mycket större boyta att röra dig på. Semesterlunken kan ske mellan olika delar av din trädgård och du får på så sätt lite variation när du ändå ska spendera mycket tid hemma.

Dynor och kuddar

Själva loungemöblerna tål oftast rimliga mängder av vind och vatten. Däremot måste du vara mer försiktig med de dynor och kuddar som du vill lägga i möblerna. Det finns bra dynlådor och andra förvaringsmöjligheter om du inte har plats i ditt boende. Du väljer själv hur inbjudande gruppen ska vara med antal kuddar och kanske mysiga filtar för kyligare kvällar.

Vilken loungemöbel kommer du hänga i under den här sommaren?